SKŁADNIKI
bulion warzywny z karpiem 41 % (SELER*, cebula*, pietruszka*, marchew*, czosnek*, sól, woda, KARP* (Cyprinus carpio) (RYBA) 0,4 %); pomidory pelati 13 % (obrane pomidory pelati*, sok pomidorowy*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy); farsz z karpia* (Cyprinus carpio) (RYBA) 12 %; cebula*, KARP* (Cyprinus carpio) wędzony (RYBA) 4 %; marchew*, pietruszka*, SELER*, SELER naciowy*, przyprawy* 2,8 % (ziele angielskie*, liść laurowy*, pieprz biały*, koperek*, chili*, tymianek*, koper włoski*, goździki*); koncentrat pomidorowy* 2 %, oliwki zielone w zalewie (oliwki zielone*, woda, regulator kwasowości: kwas mlekowy); sos SOJOWY (woda, nasiona SOI*, sól, solone shochu* [woda, ryż*, sól, Aspergillus oryzae]); MASŁO* (z MLEKA), kapary marynowane (kapary*, woda, ocet winny*, regulator kwasowości: kwas mlekowy); cukier*, natka pietruszki*, sok z cytryny*, sól, skórki z cytyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Zupa pomidorowa z karpia, warzywami duszonymi w maśle i przyprawami, lekko gęsta.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Po otwarciu słoja zupę przełożyć do garnka i podgrzewać do odpowiedniej temperatury. Podawaj zupę gorącą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 276 kJ/66 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 5,6 g
w tym cukry: 3,6 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,69 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin.