Priorytetem Bio Planet jest zaspokajanie rosnących wymagań Klientów w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywności.
Bezpieczeństwo żywności w Bio Planet S.A. jest kwestią będącą w zakresie odpowiedzialności wszystkich pracowników firmy.
Jakość to dla nas podstawa zarządzania!
Wdrożona Globalna Norma BRC dotycząca bezpieczeństwa żywności jest realizowana i zgodna z wymaganiami. Procesy stosowane przez firmę w celu spełnienia wymagań bezpieczeństwa żywności realizowane są w oparciu o udokumentowane procedury, co gwarantuje wytwarzanie bezpiecznych produktów. Stosowany w zakładzie konfekcjonowania system identyfikacji i kontroli zagrożeń umożliwia wytwarzanie pewnych i sprawdzonych wyrobów.
Dystrybuujemy wyselekcjonowane surowce ekologiczne pochodzące z terenów ich naturalnego występowania: kasza gryczana Bio Planet pochodzi z Polski, syrop klonowy z Kanady, zaś suszone figi czy rodzynki z Turcji.
Podstawowym kryterium badania jakości surowców są testy na obecność pestycydów (środków ochrony roślin). Przeprowadzamy analizy w zakresie zawartości mikotoksyn, parametrów mikrobiologicznych, fizykochemicznych, które wykonywane są w zewnętrznych, akredytowanych laboratoriach.
Więcej na temat produktów ekologicznych, systemu kontroli i certyfikacji oraz znakowania w menu Żywność ekologiczna.
Wszelkie pytania dotyczące standardów stosowanych w Bio Planet oraz jakości naszych produktów proszę kierować do:
SPECJALISTA DS. JAKOŚCIEMILIA ZIELIŃSKA(+48) 227-312-310, 785-085-015 |
STARSZY SPECJALISTA DS. JAKOŚCIMARTA KOWALSKA(+48) 222-070-319, 785-085-009 |
STARSZY SPECJALISTA DS. JAKOŚCIJUSTYNA BUSIŁO(+48) 222-070-330, 735-689-155 |
MŁODSZY SPECJALISTA DS. JAKOŚCIMATEUSZ BORKOWSKI(+48) 227-312-856, 785-085-042 |
PEŁNOMOCNIK ZARZĄDU DS. JAKOŚCI, DYREKTOR DEPARTAMENTU JAKOŚCIKAMILA KOŹNIEWSKA(+48) 227-312-856, 785-010-042 |