OPIS MASŁO kakaowe (theobroma cacao seed butter) znane również jako olej lub tłuszcz kakaowy to naturalny tłuszcz roślinny. masło kakaowe pozyskiwane jest z ziaren kakaowca. W składzie nie posiada węglowodanów - świetnie sprawdzi się w diecie ketogenicznej i w dietach low carb. Temperatura topnienia MASŁA kakaowego jest niska - od 30 do 36°C (zbliżoną do temperatury ciała człowieka), w kosmetyce łatwo go rozprowadzić na skórze i szybko się wchłania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 3700 kJ / 900 kcal Tłuszcz - 100 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 60 g Węglowodany - 0 g w tym cukry - 0 g Białko - 0 g Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.