SKŁADNIKI
napar z płatków róży (woda, 5,9 % płatków róży), cukier, sok cytrynowy tłoczony.
OPIS
Syrop z płatków róży jest sporządzony na naparze z płatków róży. Doskonały do stworzenia aromatycznej różanej lemoniady. Stanowi dobry dodatek do deserów, lodów a szczególnie do herbaty. Produkt poddany pasteryzacji.
Przepis na domowa lemoniada: Do dzbanka wlej 1,5 litra zimnej wody, może być gazowana. Nalej 250 ml syropu z płatków róży i dokładnie wymieszaj. Dodaj lód, udekoruj szklanki i smakuj zdrowy letni napój.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
Wartość energetyczna: 882 kJ/210 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 51,8 g
w tym cukry: 51,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
UWAGA
Przed spożyciem produkt należy wstrząsnąć. Osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce.