SKŁADNIKI
sok pomarańczowy tłoczony 55 %, cukier.
OPIS
Syrop pomarańczowy jest sporządzony z tłoczonego soku pomarańczowego. Dzięki temu ma naturalny mocny smak. Doskonały do stworzenia własnej oranżady, jako dodatek do deserów, lodów lub herbaty. Produkt poddany pasteryzacji.
Przepis na Domowa oranżada: do dzbanka wlej 1,5 litra zimnej wody, może być gazowana. Nalej 250 ml syropu pomarańczowego i dokładnie wymieszaj. Dodaj lód, udekoruj szklanki i smakuj zdrowy letni napój.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
Wartość energetyczna: 883 kJ / 208 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 51,1 g
w tym cukry: 50,3 g
Białko: 0,36 g
Sól: 0 g
UWAGA
Przed spożyciem produkt należy wstrząsnąć. Osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce.