SKŁADNIKI
woda, cebula*, 12 % napój kokosowy* (ekstrakt kokosowy*, woda), czerwona papryka*, przecier pomidorowy*, marchew*, olej słonecznikowy*, surowy cukier trzcinowy*, 5 % czerwona pasta curry* (galangal*, czosnek*, imbir*, cebula*, słodka papryka*, czerwona papryka*, kolendra*, sól morska, olej kokosowy*, woda, trawa cytrynowa*, surowy cukier trzcinowy*, czarny pieprz*, sos SOJOWY tamari* (woda, SOJA*, sól), olej słonecznikowy*, limonka*, papryka chili*, liście limonki kaffir*, kmin rzymski*, papryka w proszku*, gałka muszkatołowa*, skrobia kukurydziana*, koncentrat soku z cytryny*), sól morska, mąka ryżowa*, 1,1 % puree kokosowe*, limonka*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Red thai to jedno z najbardziej znanych i popularnych dań curry w Tajlandii. Nasz sos jest doskonale zbilansowany dzięki naszej autentycznej, pikantnej paście curry i słodkiemu napojowi kokosowemu. Ten sos zapewnia maksymalną przyjemność.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Sos podgrzać w garnku lub polać nim podsmażone kawałki mięsa lub ryby i chwilę poddusić. Red Thai można również podawać w wersji wegańskiej z tofu lub ryżem, makaronem lub ziemniakami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 598 kJ/ 143 kcal
Tłuszcz: 10 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,8 g
Węglowodany: 11 g
w tym cukry: 8,7 g
Białko: 1,4 g
Sól: 1,6 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SELER i gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze 25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2-3 dni.