SKŁADNIKI
ekologiczna SOJA edamame
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W garnku (bez przykrywki): umieścić zamrożoną SOJĘ w garnku z wrzącą wodą, dodać szczyptę soli i gotować około 5-6 minut (lub na parze) według uznania. Odsączyć i doprawić do smaku.
Na patelni/woku: wsypać zamrożoną SOJĘ na patelnię z rozgrzanym olejem, smażyć mieszając od czasu do czasu i doprawić do smaku limonką i solą.
W kuchence mikrofalowej (600 W): podgrzać przez około 6-8 minut z dodatkiem wody (około 30 ml).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 461 kJ/110 kcal
Tłuszcz: 4,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
Węglowodany: 8,6 g
w tym cukry: 2,5 g
Białko: 10,3 g
Sól: 0,01 g
Błonnik: 4,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWANIA
Od + 2°C do + 4°C: 1 dzień
- 18°C: do daty podanej na opakowaniu
Produkt głęboko mrożony. Nie zamrażać powtórnie.