SKŁADNIKI ekologiczne suszone natto z SOI. Zawartość składników w zalecanej dziennej porcji produktu: suszone natto: 2000 mg, w tym witamina K (menachinon-7): 73 μg [97 % dziennej referencyjnej wartości spożycia witaminy K (dla osoby dorosłej)]
OPIS Suplement diety. Zawiera wyłącznie substancje powstałe w wyniku naturalnej fermentacji SOI przez bakterie Bacillus subtilis var. natto m.in. naturalną witaminę K2 MK7. Witamina K (menachinon-7) pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI 2 tabletki dziennie w trakcie lub po posiłku popijając wodą. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako zamiennik zróźnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Produkt nie powinien być spożywany przez osoby przyjmujące środki przeciwzakrzepowe zawierające antagonistów witaminy K (np. warfaryna i acenokumarol).
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze od +7 do +10°C, w zamkniętym opakowaniu w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.