SEREK ŚMIETANKOWY QUARK BIO 250 g - SOBBEKE
ORGANIC FAT QUARK 250 g - SOBBEKE
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
4008471500278
Masa netto (g)
250
Masa brutto (kg)
0,263
Objętość brutto (ml)
417
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
12 szt
Masa brutto (kg)
0,26 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
odtłuszczone MLEKO krowie pasteryzowane*, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna, tłuszcz MLECZNY* (* certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Serek quark jest rodzajem sera śmietankowego. Wytwarzany jest z pasteryzowanego MLEKA odtłuszczonego do którego dodaje się bakterie kwasu mlekowego i/lub podpuszczkę mikrobiologiczną, co powoduje jego koagulację. Podczas procesu koagulacji składniki stałe oddzielają się od składników płynnych. SERWATKA, która jest płynną częścią, jest usuwana. Powstały w ten sposób tzw. skrzep serowy przepuszcza się przez sita, aby stał się drobnoziarnisty. Następnie, w zależności od pożądanej zawartości tłuszczu, wzbogaca się go w tłuszcz mleczny.
Doskonały do różnego rodzaju ciast i innych wypieków. Wysoka zawartość białka.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 591 kJ/142 kcal
Tłuszcz: 9,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,7 g
Węglowodany: 3,5 g
w tym cukry: 3,5 g
Białko: 9,3 g
Sól: 0,1 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do + 8 stopni Celsjusza.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.