SER PARMEZAN BIO 200 g - PARMIGIANO REGGIANO (FERRARI)
ORGANIC CHEESE PARMESAN 200 g - PARMIGIANO REGGIANO (FERRARI)
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5902605413368
Masa netto (g)
200
Masa brutto (kg)
0,350
Objętość brutto (ml)
180
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
1 szt
Masa brutto (kg)
0,35 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
MLEKO*, podpuszczka pochodzenia zwierzęcego (z żołądka cielęcego), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Parmezan może być produkowany wyłącznie w prowincjach Bolonia, Regio Emilia, Parma, Modena i Mantua. Nazywa się „Parmigiano“ po włosku. Parmezan to właściwie tylko skrót od „Grana parmigiano reggiano“.
Krojony parmezan dobrze komponuje się z daniami kuchni śródziemnomorskiej. Dodany do takich warzyw, jak szparagi, cukinia, bakłażan nadaje im wyjątkowy charakter. Dobrze komponuje się również na półmiskach z serami jako twardy SER połamany na kawałki.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1671 kJ/402 kcal
Tłuszcz: 29,7 g
w tym kwasy nasycone: 19,8 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 23,4 g
Sól: 1,6 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +4°C.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.