SKŁADNIKI
pasteryzowane MLEKO owcze* (min. 70 %) , pasteryzowane MLEKO kozie* (max. 30 %), sól morska, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Zawartość tłuszczu w suchej masie min. 43 %. Wilgotność max. 56 %. SER Feta to prawdziwa duma Grecji! Feta to nie tylko wyjątkowa jakość, ale także bogata historia, która sięga starożytnych czasów. Doskonała w sałatkach, jako dodatek do dań lub do samodzielnego spożycia – odkryj smak tradycji, który nigdy nie wychodzi z mody!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1140 kJ / 279 kcal
Tłuszcz: 23 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
Węglowodany: <1.0 g
w tym cukry: <1.0 g
Białko: 16 g
Sól: 2,4 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach chłodniczych, w temperaturze od +2°C do +4°C .