SKŁADNIKI
ekologiczny ryż jaśminowy biały 100 %.
OPIS
Ekologiczny ryż jaśminowy biały charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej. Polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz deserów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1515 kJ / 357 kcal
Tłuszcz - 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 80 g
w tym cukry - 0,1 g
Błonnik - 1,3 g
Białko - 7,1 g
Sól - 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.