SKŁADNIKI
cebula*, ŚMIETANKA* (z MLEKA), farsz z karpia* (Cyprinus carpio) (RYBA) 19 %, bulion warzywny z karpiem [SELER*, cebula*, pietruszka*, marchew*, czosnek*, ziele angielskie*, liść laurowy*, pieprz biały*, sól, woda, goździki*, koper włoski*, KARP* (Cyprinus carpio) (RYBA) 0,4 %]; JAJA*, musztarda Dijon (woda, GORCZYCA*, ocet jabłkowy*, sól), bułka tarta (mąka PSZENNA*, sól, drożdże), koperek* 2 %, czosnek*, natka pietruszki*, ocet jabłkowy*, sól, skórki z cytryny*, koper włoski* 0,2 %. {*certyfikowany składnik ekologiczny}.
OPIS
Pulpety rybne zalane sosem koperkowym.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Po otwarciu słoja pulpety z sosem przelej do garnka i podgrzewaj do odpowiedniej temperatury. Spożywaj gorące.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 584 kJ/141 kcal
Tłuszcz: 10 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g
Węglowodany: 5,3 g
w tym cukry: 2,9 g
Białko: 6,2 g
Sól: 0,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin.