SKŁADNIKI
ekologiczne płatki ryżowe 100 %.
OPIS
Ekologiczne płatki ryżowe uzyskiwane są z gniecionych ziaren ryżu. Stanowią doskonałą propozycję na lekkostrawne śniadanie. Polecamy jako dodatek do musli, jogurtów, napojów zbożowych oraz deserów. Doskonałe również jako baza zupy mleczno-zbożowej dla małych dzieci
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1474 kJ/348 kcal
Tłuszcz 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 73 g
w tym cukry 1,0 g
Błonnik 3,6 g
Białko 6,2 g
Sól 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ, ŁUBIN.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.