SKŁADNIKI
ekologiczny olej kokosowy bezwonny.
OPIS
Ekologiczny olej kokosowy bezwonny jest bezsmakową alternatywą dla oleju kokosowego z pierwszego tłoczenia i wegańskim zamiennikiem masła. Poddanie go działaniu pary wodnej sprawia, że jest bezwonny i neutralny w smaku. Jako neutralny olej do smażenia ma uniwersalne zastosowanie i wykazuje dużą odporność na wysokie temperatury. Olej kokosowy świetnie sprawdza się w daniach egzotycznych i regionalnych, podczas smażenia w głębokim tłuszczu, pieczenia i smażenia oraz jako wegański zamiennik masła.
Ekologiczny olej kokosowy jest idealny do przekąsek i dań wegańskich (takich jak dhal z soczewicą). Olej kokosowy jest też ważnym składnikiem naturalnych kosmetyków i jest tradycyjnie stosowany do pielęgnacji skóry i włosów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna - 3330 kJ/810 kcal
Tłuszcz - 90 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 83 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
UWAGA
Zestalanie się oleju w temperaturze pokojowej jest jego cechą naturalną i nie wpływa na jakość produktu.
W razie potrzeby należy podgrzać słoik w kąpieli wodnej.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od promieni słonecznych.