SKŁADNIKI
ekologiczny olej słonecznikowy wysokooleinowy, rafinowany.
OPIS
Ten uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu. Uzyskiwany jest ze specjalnych, mocno oleistych odmian słonecznika i wyróżnia się wyjątkową odpornością na wysokie temperatury – aż do 210°C. Dzięki temu doskonale podkreśla aromaty potraw – można na przykład zastąpić nim MASŁO w kruchych wypiekach i ciastach. Co więcej, produkt nadaje się do szybkiego obsmażania i smażenia w głębokim tłuszczu mięs, RYB, tofu, burgerów warzywnych oraz ziemniaków. Duża zawartość witaminy E i jednonienasyconych kwasów tłuszczowych sprawiają, że jest to również cenny składnik codziennej diety.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna - 3367 kJ/819 kcal
Tłuszcz - 91 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7 g
Zawiera znikome ilości węglowodanów, cukrów, białka i soli.
Witamina E - 50 mg (417 %)*
*dziennej referencyjnej wartości spożycia witaminy E (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od bezpośredniego światła słonecznego