SKŁADNIKI
groch*, kalafior*, marchew*, fasolka szparagowa*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Garnek: Wrzucić warzywa do wrzącej wody z odrobiną soli, doprowadzić ponownie do wrzenia i gotować ok 6-8 minut. odsączyć i doprawić do smaku.
Kuchenka mikrofalowa (600 W): podgrzać warzywa pod przykryciem z niewielką ilością wody ok. 9 minut wymieszać, doprawić do smaku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 193 kJ/46 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 6,1 g
w tym cukry: 2,7 g
Błonnik: 3,2 g
Białko: 3,1 g
Sól: 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWANIA
Przechowywać w temperaturze - 18°C. Raz rozmrożony nie zamrażać ponownie.