MIESZANKA NA BROWNIE BEZGLUTENOWA BIO 400 g - BAUCK HOF
ORGANIC BROWNIES BAKING MIX GLUTEN FREE 400 g - BAUCK HOF
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
4015637824130
Masa netto (g)
400
Masa brutto (kg)
0,455
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Masa brutto (kg)
0,46 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
cukier*, mąka kukurydziana*, płatki czekolady* 15 % (surowy cukier trzcinowy*, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), mąka ryżowa pełnoziarnista*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 8 %, substancja zagęszczająca: guma guar*, mielone łupiny babki jajowatej*, sól kamienna, wanilia w proszku*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
CIASTO BROWNIE: Rozgrzać piekarnik do 175 stopni Celsjusza. Zawartość opakowania wymieszać z 200 g miękkiego MASŁA, 2 jajkami i 100 ml MLEKA, aby uzyskać gładką masę. Masę rozprowadzić w formie do pieczenia (ok. 20 x 20 cm). Piec przez 25 minut.
CIASTO WEGETARIAŃSKIE: Rozgrzać piekarnik do 175 stopni Celsjusza. Zawartość opakowania wymieszać na gładką masę ze 150 g miękkiej margaryny i 100 ml napoju roślinnego (np. owsianego lub sojowego). Aby ciasto było bardziej wilgotne można dodać 50 g skrobi kukurydzianej. Masę rozprowadzić w formie do pieczenia (ok. 20 x 20 cm). Piec przez 25 minut.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1669 kJ/395 kcal
Tłuszcz: 5,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,1 g
Węglowodany: 81 g
w tym cukry: 54 g
Błonnik: 4,2 g
Białko: 4,0 g
Sól: 0,17 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MLEKO, SOJĘ, ORZECHY, GORCZYCĘ, ŁUBIN i nasiona SEZAMU.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.