SKŁADNIKI
ŚMIETANKA* (z MLEKA*), bakterie kwasu mlekowego. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
MASŁO alpejskie znane jest ze swojego znakomitego śmietankowego smaku i intensywnego mlecznego aromatu. Charakteryzuje się 82 % zawartością tłuszczu.
Może być wykorzystywane zarówno do kanapek, jak i smażenia czy pieczenia.
Podczas jego produkcji wykorzystano wyłącznie tradycyjne metody, pozwalające wydobyć jego prawdziwy smak i zapach, wyczuwalny zaraz po wyjęciu z opakowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartosc energetyczna: 3070 kJ/747 kcal
Tłuszcz: 82 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 54 g
Weglowodany: 0,8 g
w tym cukry: 0,8 g
Białko: 0,6 g
Sól: <0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do + 8°C.