SKŁADNIKI
maliny*, cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca - pektyna, regulator kwasowości - kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców malin z dodatkiem cukru trzcinowego. Smak słodko - kwasny chcarakterystyczny dla owoców malin, barwa zbliżona do barwy owoców.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 792 kJ/187 kcal
Tłuszcz - 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1 g
Węglowodany - 42 g
w tym cukry - 35 g
Białko - 1,0 g
Sól - <0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza.