MAKARON (Z JAJ KURY ZIELONONÓŻKI) KRAJANKA BIO 250 g - BARTOLINI (SIELSKA KLUSKA)
ORGANIC PASTA WITH GREEN-LEGGED PARTRIDGE EGGS FILINI 250 g - BARTOLINI
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5901902008543
Masa netto (g)
250
Masa brutto (kg)
0,300
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
12 szt
Masa brutto (kg)
0,3 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
semolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA od kur zielononóżek* (9 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
JAJA, z których wyrabiamy Sielską kluskę, pochodzą od kurek zielononóżek chowanych na wolnym wybiegu. Pozyskujemy je lokalnie - bezpośrednio z małych polskich gospodarstw.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 5-6 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1528 kJ / 360 kcal
Tłuszcz: 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 72 g
w tym cukry: 1,6 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 13 g
Sól: 0,04 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać gorczycę.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
PRODUCENT (marka): BARTOLINI (makarony)
KRAJ PRODUCENTA: Polska

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.