NOWOŚĆ
MAKARON (Z JAJ KURY ZIELONONÓŻKI) KRAJANKA BIO 250 g - BARTOLINI (SIELSKA KLUSKA)
ORGANIC PASTA WITH GREEN-LEGGED PARTRIDGE EGGS FILINI 250 g - BARTOLINI
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5901902008543
Masa netto (g)
250
Masa brutto (kg)
0,300
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt.
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
12 szt.
Masa brutto (kg)
0,3 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
semolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA od kur zielononóżek* (9 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
JAJA, z których wyrabiamy Sielską kluskę, pochodzą od kurek zielononóżek chowanych na wolnym wybiegu. Pozyskujemy je lokalnie - bezpośrednio z małych polskich gospodarstw.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 5-6 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1528 kJ / 360 kcal
Tłuszcz: 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 72 g
w tym cukry: 1,6 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 13 g
Sól: 0,04 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać gorczycę.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.