MAKARON PROTEINOWY (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) ŚWIDERKI 250 g - NOVELLE
RED LENTIL PASTA FUSILLI 250 g - NOVELLE
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5906940001945
Masa netto (g)
250
Masa brutto (kg)
0,268
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
12 szt
Masa brutto (kg)
0,27 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
mąka z soczewicy czerwonej.

OPIS
Makaron Novelle z czerwonej soczewicy jest wytwarzany w 100 % z mąki z czerwonej soczewicy. Jest zdrową alternatywą dla tradycyjnych makaronów wytwarzanych z mąki pszennej, jest mniej kaloryczny i dostarcza wielu cennych składników.
Zalety Makaronu Novelle z czerwonej soczewicy:
- Zdrowy, dzięki zawartości miedzi, która wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego i pomaga chronić komórki przed stresem oksydacyjnym
- Fit, dzięki wysokiej zawartości białka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej
- Wygodny, przygotowuje się go znacznie szybciej i łatwiej niż warzywo z którego pochodzi
- Świetnie sprawdzi się w różnego rodzaju daniach, takich jak sałatki czy zapiekanki.

Spożywaj 0,5 porcji (50 g ugotowanego makaronu) dziennie w ramach zróżnicowanej diety i aktywnego trybu życia.
Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
3. Gotować 5 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 577 kJ/137 kcal
Tłuszcz: 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 20 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 4,3 g
Białko: 10 g
Sól: <0,01 g
Żelazo: 2,37 mg (17 %)*
Miedź: 0,33 mg (33 %)*
Mangan: 0,53 mg (27 %)*

* - dzienne referencyjne wartości spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać GLUTEN (pszenica, żyto) oraz jaja.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.