SKŁADNIKI
sos pomidorowy* 37 % (pulpa pomidorowa* 22 %, cebula*, woda, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*, bazylia* 1,5 %, sól morska, cukier trzcinowy*), makaron z semoliny z PSZENICY durum* 30 % (semolina z PSZENICY durum*, woda), sos beszamelowy* (MLEKO krowie*, MASŁO*, mąka PSZENNA*, sól morska, gałka muszkatołowa*, pieprz czarny*), SER mozzarella* (MLEKO krowie*, podpuszczka, sól). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Danie gotowe do spożycia po podgrzaniu. Opakowanie zawiera jedną porcję produktu.
Pakowano w atmosferze ochronnej.
Nie wymaga przechowywania w lodówce.
Lasagne z Pomidorami i Bazylią BIO to klasyczna włoska potrawa, która zachwyci Cię pełnią smaku. Idealne połączenie soczystego sosu pomidorowego, przygotowanego z dojrzałych, ekologicznych pomidorów, aromatycznej bazylii i delikatnej oliwy z oliwek extra virgin. Kremowy sos beszamelowy, wzbogacony nutą gałki muszkatołowej, nadaje potrawie aksamitną konsystencję i wyjątkową głębię.
Warstwy makaronu z semoliny z PSZENICY durum oraz delikatna mozzarella tworzą harmonijną kompozycję, która zadowoli każde podniebienie. To idealna propozycja na rodzinny obiad, romantyczną kolację lub spotkanie z przyjaciółmi.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W mikrofali - Zdjąć papierowe opakowanie i folię, podgrzewać przez 3 minuty, 600 W.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 672 kJ/161 kcal
Tłuszcz: 9,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
Węglowodany: 14 g
w tym cukry: 6,3 g
Błonnik: 0,6 g
Białko: 4,2 g
Sól: 1,6 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, SELER, SOJĘ, GORCZYCĘ i NASIONA SEZAMU
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu natychmiast spożyć.