SKŁADNIKI
KREWETKA bananowa* 100 % (Penaeus merguiensis) (* certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Krewetki bananowe (Penaeus merguiensis) są doceniane ze względu na ich lekki, słodki smak. Łagodny smak KREWETEK bananowych sprawia, że idealnie nadają się do lekkich i delikatnych dań. Krewetki te należą do KREWETEK białych, są hodowane w Wietnamie, w płytkich i mętnych wodach. Ich pancerz jest bladożółty lekko nakrapiany czerwono-brązowymi kropkami. Krewetki obrane wyglądem przypominają krewetki białe Litopenaeus vannamei. Gatunek ten jest popularny w USA, Kanadzie, Azji. Krewetki surowe, obrane, bez jelitka, z ogonkiem, glazurowane.
Sugerowana ilość porcji w opakowaniu: 3. Ilość krewetek: 31 - 40 sztuk.
Produkt głęboko mrożony. Nie zamrażać ponownie po rozmrożeniu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na rozgrzanej patelni smażyć około 7 minut. Produkt gotowy do spożycia po zastosowaniu obróbki termicznej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 285 kJ/68 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 16 g
Sól: 0,2 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWANIA
Przechowywać w lodówce (1 dzień)
w zamrażarce w temperaturze - 6°C (1 tydzień)
- 12°C (1 miesiąc)
poniżej - 18°C do daty minimalnej trwałości.