SKŁADNIKI
MLEKO kozie pasteryzowane, białka MLEKA koziego, kultury bakterii jogurtowych: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus thermophilus
OPIS
Kozi JOGURT naturalny jest produktem przeznaczonym do bezpośredniego spożycia kierowanym do wszystkich grup konsumentów z wyłączeniem niemowląt. Nie zawiera substancji zagęszczających. Stanowi źródło białka, jest lekkostrawny. Posiada znaki jakości PDŻ- Poznaj Dobra Żywność oraz Jakość Tradycja Wielkopolska. Wyprodukowany w polskiej firmie rodzinnej. Zawiera korzystne dla układu pokarmowego żywe kultury bakterii Lactobacillus subsp. Bulgaricus. Surowiec do produkcji jogurtu pochodzi od kwalifikowanych dostawców MLEKA koziego, karmiących swoje stada paszami bez GMO.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 237 kJ / 57 kcal
Tłuszcz: 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 5,0 g
w tym cukry: 4,1 g
Białko: 3,5 g
Sól: 0,09 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.