SKŁADNIKI
KARP tusza.
OPIS
KARP świeży tusza (bez głowy) od Smolin Fish to idealne połączenie kulinarnych tradycji z wygodą przygotowania. To propozycja dla tych, którzy szukają ryby najwyższej jakości, ale chcą zaoszczędzić czas w kuchni.
Nasze karpie pochodzą z lokalnych, czystych stawów na Roztoczu, położonych na terenie NATURA 2000. To region znany z nieskazitelnej przyrody, co bezpośrednio przekłada się na jakość mięsa. Ryba jest odławiana i przetwarzana na świeżo przed wysyłką, dzięki czemu trafia do Ciebie produkt o idealnej strukturze i aromacie.
Kluczowe cechy karpia Smolin Fish:
-Nie trąci mułem - Dzięki tradycyjnemu systemowi hodowli, nasze ryby w okresie jesienno-zimowym przebywają w tzw. stawach magazynowych, charakteryzującym się bardzo wysokim przepływem czystej i natlenionej wody. Skutek? Naszych karpi nie czuć mułem!
-Bezkonkurencyjna jakość - Karpie karmione są mieszanką zbożowo-kukurydzianą w trzyletnim cyklu hodowlanym w stawach o podłożu piaszczystym. Dzięki temu mięso jest zwarte, świeże i przede wszystkim przepyszne.
-Produkty do wysyłek pakujemy próżniowo, tak żeby jak najdłużej zachowały najwyższą świeżość. Wszystko po to, żebyś miał/a pewność, że Święta lub jakakolwiek inna okazja, podczas której będzie serwowany KARP od Smolin Fish będzie udana.
UWAGI
Produkt o zmiennej wadze, waga może różnić się od podanej na platformie o +/- 30 %.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 527 kJ / 126 kcal
Tłuszcz: 5,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 17,83 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od 0 do +2°C.