KAPUSTA KISZONA CZERWONA BEZGLUTENOWA BIO 400 g - KOWALEWSKI
ORGANIC RED SAUERED CABBAGE GLUTEN-FREE 400 g - KOWALEWSKI
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5900900003710
Masa netto (g)
400
Masa brutto (kg)
0,800
Objętość brutto (ml)
704
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Masa brutto (kg)
0,8 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
ekologiczna kapusta czerwona 99 %, naturalna sól kamienna kłodawska.

OPIS
Kapusta czerwona kiszona powstaje w wyniku naturalnej fermentacji czerwonej kapusty. Produkt pasteryzowany.
Zawiera naturalną witaminę C wytworzoną przez żywe kultury bakterii kwasu mlekowego, pochodzące z ekologicznego środowiska. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: spożywać 670 g.
Zrównoważona i zbilansowana dieta oraz zdrowy styl życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 102 kJ/24 kcal
Tłuszcz - <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1 g
Węglowodany - 2,9 g
w tym cukry - 1,0 g
Błonnik - 2,7 g
Białko - 1,6 g
Sól - 1,0 g
Witamina C - 18 mg (23 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu i spożyć w ciągu 48 godzin

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.