SKŁADNIKI
różyczki kalafiora z upraw biodynamicznych
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W garnku: umieść zamrożone warzywa w garnku z wrzącą wodą, dodaj szczyptę soli i gotuj przez 7-10 minut, do uzyskania odpowiedniej twardości. Odcedź i dopraw do smaku.
Kuchenka mikrofalowa (moc 600 W): Podgrzej zamrożony kalafior w zakrytym naczyniu mikrofalowym z dodatkiem wody ok. 9 minut. Zamieszać dokładnie raz w tym czasie i jeszcze raz przed podaniem. W przypadku innej mocy, należy zapoznać się z instrukcją producenta kuchenki mikrofalowej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 128 kJ / 31 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 2,5 g
w tym cukry: 2,1 g
Białko: 2,7 g
Sól: 0,031 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +4°C: 1 dzień
Przechowywać w temperaturze -6°C: 3 dni
Przechowywać w temperaturze -12°C: 3 tygodnie
Przechowywać w temperaturze -18°C do daty podanej na opakowaniu.
Po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie.