SKŁADNIKI
Ekologiczne kakao ziarna surowe 100 %.
OPIS
Surowe ziarna kakao charakteryzują się wytrawnym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych lub dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, lodów, koktajli, musli, ciast i deserów.
Wapń jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zębów. Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są istotne. Porcja niezbędna do uzyskania korzystnego efektu: 40 g kakao.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2606 kJ / 629 kcal
Tłuszcz - 46 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 38 g
Węglowodany - 33 g
w tym cukry - 2,4 g
Błonnik - 17 g
Białko - 12 g
Sól - 0,13 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.