SKŁADNIKI
kakao ziarna kruszone surowe* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, koktajli, musli, ciast, a także do kawy i gorącej czekolady.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2416 kJ / 586 kcal
Tłuszcz - 52 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g
Węglowodany - 6,0 g
w tym cukry - 1,5 g
Błonnik - 23 g
Białko - 13 g
Sól - 0,2 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.