SKŁADNIKI
ekologiczne kakao, regulator kwasowości: węglany potasu
OPIS
Znakomitej jakości kakao – intensywnie pikantne, bez dodatku cukru. Wyjątkowy smak wprost z Ameryki Środkowej przeniesie Cię wprost do serca tego regionu, oferując czystą rozkosz dla zmysłów. Kakao idealnie rozpuszcza się w ciepłym MLEKU, tworząc aksamitną konsystencję, bez potrzeby gotowania. To napój, który zachwyca swoją głębią i autentycznym, intensywnym smakiem.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 łyżkę proszku zalać 250 ml spienionego MLEKA (max. 78°C), dobrze wymieszać. Zamiast MLEKA można użyć napoju sojowego lub migdałowego.
Nie mieszać z wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1496 kJ/362 kcal
Tłuszcz: 21 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
Węglowodany: 9,4 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 20 g
Sól: 0,04 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.