HERBATA ZIELONA GENMAICHA JAPOŃSKA Z PRAŻONYM RYŻEM BIO 60 g - MOYA MATCHA
ORGANIC GREEN TEA GENMAICHA 60 g - MOYA MATCHA
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5904730935715
Masa netto (g)
60
Masa brutto (kg)
0,140
Objętość brutto (ml)
693
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Masa brutto (kg)
0,14 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
Zielona herbata genmaicha* 50 %, brązowy ryż* 50 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Genmaicha to wysokiej jakości zielona herbata sencha połączona z ziarenkami prażonego ryżu („genmai”). Ryż jest specjalnie namaczany i parzony zanim zostaje wysuszony i poddany prażeniu. Połączenie naparu z liści senchy i ryżu daje genmaichy charakterystyczny orzeźwiający, delikatnie orzechowy smak, mocny aromat i rdzawo-zielony kolor. Genmaicha była przez wieki uważana w Japonii za napój dla osób najbiedniejszych, których nie było stać na picie samej senchy. Dodany ryż, zwiększał objętość herbaty i nadawał jej dodatkowego aromatu. Z czasem genmaicha stała się popularna wśród wszystkich warstw społecznych w Japonii a potem na całym świecie gdzie zyskała przydomek „popcorn tea” (prażone ziarnka ryżu przypominały bowiem z daleka prażoną kukurydzę). W Japonii genmaichę często piją mnisi w trakcie długich okresów postów. Poprzez relatywnie niską zawartość senchy (50 %) to herbata o dość niskiej zawartości kofeiny. Jest za to ceniona za wysoką zawartość minerałów (magnezu, wapnia i potasu). Ze względu na jej działanie wspomagające układ trawienny tradycyjnie podaje się ją do posiłków.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ilość herbaty: 3 g na 250 ml. Czas parzenia: 2-3 min. Temperatura parzenia: 70-80 ℃.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.