SKŁADNIKI
płatki OWSIANE*, cukier trzcinowy*, olej kokosowy*, mąka z PSZENICY ORKISZ razowa*, dropsy czekoladowe* 6,4 % (miazga kakaowa*, cukier*, tłuszcz kakaowy*, proszek waniliowy*), kokos* 6,4 %, len brązowy*, pestki słonecznika*, kakao*, cynamon*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Granola czekoladowa z kokosem, fermentowana przez ponad 12 godzin. Proces fermentacji sprawia, że jest łatwiej strawna, a składniki odżywcze lepiej przyswajalne.
Idealna na śniadanie, jako przekąska lub dodatek do jogurtu i mleka. Świetnie sprawdzi się także jako posypka do deserów, takich jak lody. Doskonała w domu, w pracy czy na wycieczkach. Czekoladowa granola wyróżnia się wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1980 kJ/473 kcal
Tłuszcz: 23 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g
Węglowodany: 54 g
w tym cukry: 18 g
Błonnik: 9,7 g
Białko: 8,9 g
Sól: 0,24 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, SOJĘ, SELER, nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 20°C, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.