SKŁADNIKI
ziemniaki** 94,5 %, olej słonecznikowy*. (*składniki pochodzące z upraw ekologicznych, **składniki pochodzące z upraw biodynamicznych)
OPIS
Frytki do piekarnika, wstępnie upieczone i głęboko zamrożone
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W piekarniku: rozgrzej piekarnik do 200°C (piekarnik z termoobiegiem 180°C). Rozłóż głęboko mrożone frytki na gorącej blasze do pieczenia (użyj papieru do pieczenia). Piecz na środku piekarnika przez ok. 25 minut. Podczas pieczenia obróć je raz lub dwa razy.
We frytkownicy na gorące powietrze: Umieść zamrożone frytki w koszu frytkownicy. Piecz w temperaturze 200°C przez ok. 10 minut. Następnie wyjmij kosz i energicznie nim potrząśnij. Następnie ponownie piecz frytki przez ok. 8 minut. Dopraw do smaku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 639 kJ / 152 kcal
Tłuszcz: 5,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 23 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 2,5 g
Sól: 0,08 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +4°C: 1 dzień
Przechowywać w temperaturze -18°C do daty podanej na opakowaniu.
Po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie.