SKŁADNIKI
woda, 22 % wstępnie ugotowana soczewica* (soczewica*, woda), ziemniaki*, 5 % bataty*, pomidory*, 5% napój kokosowy* (ekstrakt z kokosa*, woda), cebula*, słodka papryka*, olej słonecznikowy*, skrobia kukurydziana*, przyprawy* (czosnek*, papryka*, kardamon*, imbir*, kminek*, trawa cytrynowa*, nasiona kolendry*, kurkuma*, chili*, pieprz*, cynamon*, goździki*, kminek*, koper włoski*, nasiona kozieradki*), sól morska, koncentrat soku jabłkowego*, sok z limonki*, mięta pieprzowa*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny gulasz z soczewicy po indyjsku z batatami, warzywami i napojem kokosowym.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Danie podgrzać w garnku lub w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 409 kJ / 98 kcal
Tłuszcz 3,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
Węglowodany 11,6 g
w tym cukry 2,1 g
Białko 3,1 g
Sól 1,1 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, MLEKO, ORZECHY, SELER, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze do 25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.