SKŁADNIKI
czerwone porzeczki*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca - pektyna, regulator kwasowości - kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców czerwonej porzeczki z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 508 kJ/120 kcal
Tłuszcz - 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1 g
Węglowodany - 26 g
w tym cukry - 22 g
Białko - <0,5 g
Sól - 0,04 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza.