SKŁADNIKI
woda, 16 % ugotowana ciecierzyca* (ciecierzyca*, woda), 8 % napój kokosowy* (ekstrakt z kokosa*, woda), 5 % słodka papryka*, marchew*, 5 % fasola*, ziemniaki*, cebula*, puree z mango*, cukinia*, 2,5 % szpinak*, olej słonecznikowy*, pasta pomidorowa*, 1,8 % curry* (nasiona kolendry*, czosnek*, kurkuma*, papryka*, kolendra*, trawa cytrynowa*, pieprz*, imbir*, kminek*, koper włoski*, kmin rzymski*, nasiona kozieradki*, chili*, cynamon*, galangal*), koncentrat soku jabłkowego*, sól morska, skrobia kukurydziana*, limonka sok*, sos SOJOWY* (woda, SOJA*, sól morska), koncentrat soku cytrynowego*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny gulasz z ciecierzycy po tajsku, z 25 % warzywami.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Danie podgrzać w garnku lub w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 392 kJ / 94 kcal
Tłuszcz 4,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,6 g
Węglowodany 9,3 g
w tym cukry 4,3 g
Białko 2,7 g
Sól 1,0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, MLEKO, ORZECHY, seler.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze do 25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.