SKŁADNIKI
ekologiczna chlorella sproszkowana (glony) 100 %.
OPIS
Ekologiczna chlorella to rodzaj ciemnozielonej, jednokomórkowej mikroalgi o kształcie kulistym. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glonów z kontrolowanych upraw. Ciemnozielony kolor oraz nazwę zawdzięcza chlorofilowi - naturalnemu barwnikowi. Wyróżnia się wysoką zawartością błonnika i pełnowartościowego białka roślinnego. Sposób przygotowania: ok. 5 g chlorelli (mała łyżeczka) dziennie. Popić dużą ilością wody. Można ją również dodać do kefirów, jogurtów, soków, a także wykorzystać jako składnik makaronów, sosów, czy domowych ciasteczek.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1595 kJ/379 kcal
Tłuszcz 7,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,1 g
Węglowodany 17 g
w tym cukry 4,4 g
Błonnik 13 g
Białko 55 g
Sól 0,29 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.