SKŁADNIKI
mąka OWSIANA bezglutenowa, mąka ryżowa, mąka jaglana, skrobia z tapioki, łupina babki jajowatej, cukier, drożdże, sól.
OPIS
Chleb JASNY OWSIANY wypiekany jest w 100 % z naturalnych składników. Jest miękki, a swoim smakiem zblizony do tradycyjnego chleba pszennego. Wypiekany jest z mąk pełnoziarnistych własnego przemiału. Długo zachowuje świeżość i miękkość. Bezpieczny i odpowiedni dla osób z celiakią, na diecie bezglutenowej. Polecany dla wszystkich osób ceniących sobie zdrowe i naturalne pieczywo. Doskonały na co dzień do każdego posiłku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 784 kJ/189 kcal
Tłuszcz - 2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 37,2 g
w tym cukry - 0,3 g
Białko - 4,9 g
Sól - 0,10 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C.