SKŁADNIKI
pomidory*, woda, 8 % ugotowana fasola Kidney* (fasola Kidney*, woda), 6 % ziemniaki*, marchew*, 5 % słodka papryka*, cebula*, 4 % fasola*, 4 % kukurydza*, 4 % ugotowana soczewica* (soczewica*, woda), koncentrat soku jabłkowego*, pasta pomidorowa*, olej słonecznikowy*, przyprawy* (czosnek*, papryka*, chili*, nasiona kolendry*, kminek*, cynamon*), sól morska, zioła* (natka pietruszki*, liść laurowy*, liście lubczyku*), sól wędzona (sól, dym wędzarniczy), skrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 0,1 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny gulasz z fasoli po meksykańsku, z warzywami z dodatkiem kakao.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Czas gotowania 1 minuta. Wystarczy podgrzać w garnku lub kuchence mikrofalowej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 292 kJ / 69 kcal
Tłuszcz 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 11,5 g
w tym cukry 5,1 g
Białko 2,4 g
Sól 1,1 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, MLEKO, ORZECHY, SELER, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze do 25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.