Casearia di Sant’Anna to rodzinna firma z ponad czteropokoleniową tradycją. Produkujemy Parmigiano Reggiano DOP od 1959 roku, a w pełni organiczny Parmigiano Reggiano DOP od 1997 roku.
Mleczarnia wykorzystuje wyłącznie mleko pochodzące z własnych gospodarstw ekologicznych, położonych w okolicy mleczarni. Dzięki pełnej kontroli nad całym łańcuchem produkcji, Casearia di Sant’Anna może zawsze monitorować jakość swojego Parmigiano Reggiano, aby następnie oferować klientom najlepszą możliwą jakość.
Dobrostan zwierząt jest kluczowym aspektem działalności Casearia di Sant’Anna, dlatego też firma w 1997 roku w pełni przeszła na rolnictwo ekologiczne. Krowy, które odżywiają się zdrowo, wyłącznie paszą organiczną i głównie zbożem uprawianym na naszych gospodarstwach ekologicznych, produkują wysokiej jakości mleko, które jest podstawowym surowcem do produkcji wysokiej jakości Organicznego Parmigiano Reggiano DOP.
Wreszcie, w 2015 roku zbudowaliśmy własne zakład pakowania, co było ostatnim elementem, który pozwolił nam na pełną kontrolę i tym samym gwarancję najwyższych standardów jakości naszego Organicznego Parmigiano Reggiano DOP.
Zachęcamy do zapoznania się z ofertą:LINK

